NOVA TEKLA STRUCTURES 2023

Tekla 2023 Structural BIM softver podiže standarde za automatizovane i povezane tokove rada u svim projektima

Optimizacija resursa za održivu gradnju

VESTMINSTER, Kolorado, 15. mart 2023.—Trimble (NASDAK: TRMB) je danas najavio uvođenje najnovijih verzija svog Tekla® softvera za konstruktivno informaciono modeliranje zgrada (BIM), Tekla Structures 2023. nudi značajna poboljšanja u produktivnosti, efikasnosti i kvalitetu izgradnje. Ovaj, najnoviji Tekla softver podiže standarde za automatizovane i povezane tokove rada kroz sve faze projekta i za sve zainteresovane strane.

Najnovije verzije Tekla softvera uključuju značajna poboljšanja performansi, omogućavajući lakšu isporuku informacija o projektima koji obično rastu i po veličini i po složenosti. Robusne performanse softvera su ključne za omogućavanje zainteresovanim stranama da konsultuju, koriste i unose podatke u modele u povezanim radnim tokovima.

Tekla softver obezbeđuje zaista povezano građevinsko okruženje sa integrisanim paketom rešenja, centralizovanim podacima, pojednostavljenim radnim tokovima i sveobuhvatnom vidljivošću tokom celog projekta. Povezana konstrukcija omogućava preciznu proizvodnju, smanjujući preradu kroz konstruktivan dizajn. On čini osnovu za strategije zelene gradnje za optimizaciju korišćenja resursa, minimiziranje otpada i omogućavanje punog održavanja životnog ciklusa sredstava.

Tekla se u razvoju proizvoda fokusira na isporuci rešenja koja informacije o zgradama čine lakše dostupnim, izvodljivim i deljivim svim zainteresovanim stranama širom industrije kako bi se optimizovalo korišćenje resursa. Kroz stalna poboljšanja, inteligenciju unutar proizvoda i proširenu podršku za održivu gradnju, Tekla klijentima pruža jednu od najnaprednijih BIM tehnoloških platformi na tržištu danas.

Uz korišćenje otvorenih standarda, Trimble-ovi Tekla softverski proizvodi imaju aktivnu partnersku zajednicu, razvijajući na Tekla API komplementarne aplikacije i integracije za specijalizovane industrijske sektore kao što su projektovanje skela, industrijski projekti i detalji za modularnu konstrukciju kao što je okvir od lakih metala.

Tekla Structures 2023

Tekla Structures nastavlja da poboljšava korisničko iskustvo novih i iskusnijih korisnika tako što olakšava učenje i brže usvaja funkcije koje štede vreme. Pored nekoliko poboljšanja u performansama softvera, nadograđeno korisničko iskustvo za uređivanje crteža čini softver lakšim za učenje i korišćenje.

Tekla Structures podiže napredne detalje za tokove proizvodnje i komunikaciju projekta na novi nivo. U detaljima za armaturu, složene dizajne oblika šipki je lakše podeliti sa nabavkom, proizvodnjom i gradilištem. Kupci u proizvodnji čelika imaju koristi od veće fleksibilnosti jer su u mogućnosti da pokriju detaljnije opcije vezane za zavrtnje i rupe za specijalizovane industrije. Softver takođe sadrži ažurirane rezultate i izvoze u oblasti detalja za izradu više vrsta projekata i materijala.

Tekla Structural Designer 2023

Tekla Structural Designer 3D softver za projektovanje i analizu uvodi rigorozan analitički pristup proceni stope koja može doneti značajne prednosti u pogledu troškova, kao i smanjenje rizika kroz tačnu kvantifikaciju performansi. Inženjer može bez napora da pokrene više scenarija koraka u jednom modelu.

Tekla Structural Designer 2023 dalje podržava optimizovane tokove rada inženjerske kancelarije tako što:

  • Jačanje toka posla od dizajna do detalja uz Tekla Structures
  • Poboljšanje radnih tokova za projektovanje drveta pomoću Tekla Tedds
  • Poboljšanje veze sa softverom za dizajn veze uključujući IDEA StatiCa® softver
  • Predstavljamo novi integrator za korisnike Autodesk® Revit® 2023

Tekla Tedds 2023

Softver za projektovanje konstrukcija Tekla Tedds sada nudi besprekornu integraciju informacija o strukturnom dizajnu i dokumentacije sa Tekla Structures kako bi se poboljšao kolaborativni radni tok od dizajna do detalja. Posebno za dizajn čeličnih spojeva, poboljšana integracija sa Tekla Structures sada omogućava povezivanje Tedds proračuna sa komponentama Tekla Structures. Sa ovom dodatnom funkcionalnošću, Tekla softver sada pruža besprekoran radni tok za sveobuhvatnu proveru veze između inženjera i proizvođača čelika. Pored toga, Tekla Tedds proračuni pomažu u podršci dizajnu od više materijala u Tekla Structural Designer-u sa posebnim fokusom na dizajn drveta/drveta. Najnovija verzija takođe uključuje nove i ažurirane proračune za brži i pouzdaniji dizajn strukturalnih elemenata.